Διεύθυνση Ορχήστρας

διεύθυνση ορχήστρας

διδάσκει η Φαίδρα Γιαννέλου


Στο Ελληνικό Ωδείο λειτουργεί Τμήμα Διεύθυνσης Ορχήστρας, με δυνατότητα απόκτησης Διπλώματος, για όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη Διεύθυνση Ορχήστρας. Ο Διευθυντής Ορχήστρας είναι ουσιαστικά αυτός που καθοδηγεί την Ορχήστρα και αυτός που καλείται να οργανώσει, να μορφοποιήσει και να συντονίσει μια μεγάλη ομάδων μουσικών σε εναρμονισμένο σύνολο.

Ο σπουδαστής που θα επιλέξει το πρόγραμμα αυτό θα οπλιστεί με πλατιά γνώση των θεωρητικών της μουσικής, (μουσικής θεωρίας και ανάλυσης, ιστορίας της μουσικής, μορφολογίας, οργανογνωσίας, φωνητικής κλπ), για να μπορεί να κατανοεί σε βάθος τη συνθετική δομή και λειτουργία των έργων, να αισθάνεται οικεία με το αντικείμενό του και να μπορεί να ελίσσεται άνετα σε έργα διαφορετικών εποχών. Ο βασικός κορμός του ρεπερτορίου που διδάσκεται είναι γενικού προσανατολισμού και περιλαμβάνει ορχηστρικά και μελοδραματικά έργα εποχής μπαρόκ, προκλασικής, κλασικής, ρομαντικής, 20ού και 21ου αιώνα καθώς και νεοελληνικά (ορχηστρικά και μελοδραματικά) από τον 19ο έως και τον 21ο αιώνα.

Προϋποθέσεις εγγραφής

Ο σπουδαστής εγγράφεται στο Έτος 1ο μόνο αφού έχει ολοκληρώσει τις μουσικές σπουδές του στα:

  • Αντίστιξη (Πτυχίο)
  • Πιάνο (Πτυχίο - Δίπλωμα) ή όργανο συμφωνικής ορχήστρας (Πτυχίο) με παράλληλη φοίτηση στο πιάνο (επίπεδο 1ο ανωτέρας) ή όργανο συμφωνικής ορχήστρας (Δίπλωμα) με παράλληλη φοίτηση στο πιάνο (επίπεδο 3ο μέσης)
  • Επιπλέον
  • να είναι κάτοχος Απολυτηρίου Λυκείου
  • συμμετοχή σε εισαγωγικές εξετάσεις

Log in

via social media to browse our alumni catalogues   

Facebook Login

create an account