Κωνσταντίνος Δεστούνης

Α' βραβείο & χρυσό μετάλλιο

Ο Κωνσταντίνος Δεστούνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991.

Σπούδασε πιάνο στο Ελληνικό Ωδείο με καθηγήτρια την Αγάθη Λεϊμονή, απ' όπου και αποφοίτησε λαμβάνοντας Δίπλωμα με Α' βραβείο & χρυσό μετάλλιο και στη Schola Cantorum του Παρισιού (Diplome de Concert με διάκριση). Αποφοίτησε πρώτος με άριστα από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με καθηγητή τον Ιγκόρ Πέτριν.

Είναι πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας του Ελληνικού Ωδείου, με καθηγητή τον Γιώργο Αραβίδη. Με υποτροφία του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης» συνεχίζει τις σπουδές του για Master στο πιάνο, στο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Salzburg με καθηγητή τον Rolf Plagge.

Έχει αποσπάσει πολλά βραβεία σε μουσικούς διαγωνισμούς, με κυριότερα το 1ο Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου «Southern Highlands International Piano Competition 2013» της Αυστραλίας, το 2ο Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου «Grand Prix Maria Callas 2015» στην Αθήνα και το 2ο Βραβείο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Πιάνου της Βρέμης το 2012.
Έχει επίσης βραβευθεί στους διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου: De Bach au Jazz (Παρίσι), Music and Earth (Σόφια), Γιώργος Θυμής (Θεσσαλονίκη), Seiler (Ρέθυμνο), Konzerteum (Αθήνα) κ.ά. Ως νικητής του Πανελλήνιου Διαγωνισμού της ΕΡΤ εκπροσώπησε την Ελλάδα στην «Eurovision Young Musicians 2010» στη Βιέννη.

Έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών με το Βραβείο «Ελένης Τιμ. Μυκονίου» της Τάξης των Γραμμάτων & Καλών Τεχνών, με το Χρυσό Μετάλλιο της UNESCO και με τιμητικές διακρίσεις από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ως σολίστ έχει συμπράξει με την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βρέμης, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Καμπέρα, τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Ορχήστρα Νέων του Ηνωμένου Βασιλείου, τις Ορχήστρες των Δήμων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, τη Sinfonietta Αθηνών, την ΑΣΟΝ, τις Ορχήστρες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του ΚΩΘ. Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα περιλαμβάνει δύο ηχογραφήσεις CD (παραγωγές της ραδιοφωνίας της Βρέμης και του διαγωνισμού "Southern Highlands"), καθώς και εμφανίσεις σε σημαντικά μουσικά κέντρα, όπως την όπερα La Fenice της Βενετίας, το St. John's Smith Square του Λονδίνου, die Glocke Saal της Βρέμης, το Llewellyn Hall της Καμπέρα, την Όπερα των Τιράνων, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κ.ά. Εμφανίζεται τακτικά σε συναυλίες μουσικής δωματίου, μεταξύ άλλων στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου του Salzburg το 2013 & 2014, όπου συμμετείχε στην ίδια συναυλία με κορυφαίους καλλιτέχνες, όπως ο Pavel Gililov, ο Menahem Pressler και το Κουαρτέτο Borodin.

Έχει πραγματοποιήσει ατομικά ρεσιτάλ και εμφανίσεις σε Ελλάδα, Αυστρία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Αλβανία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Αυστραλία και Νότιο Αφρική και έχει ηχογραφήσει CD για τη Ραδιοφωνία της Βρέμης.

Log in

via social media to browse our alumni catalogues   

Facebook Login

create an account