ενθάρρυνση της δημιουργικότητας

Το Ελληνικό Ωδείο (έτος ίδρυσης 1919) ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αναγνωρισμένα ιδρύματα μουσικής εκπαίδευσης της Ελλάδας στον κόσμο, προσφέρει μια πραγματικά μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία. Το πρόγραμμά μας συνδυάζει το αυστηρό πρόγραμμα εξάσκησης και μελέτης με τη φιλική ατμόσφαιρα και το ευχάριστο περιβάλλον, μέσα στο οποίο οι μαθητές δουλεύουν σε στενή συνεργασία με τους καθηγητές τους.

Με μια επίσκεψη, μπορείτε να διαπιστώσετε, ότι η διαδικασία εκμάθησης αποτελεί ένα συνεχή κύκλο: γονείς παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από τα παιδικά τμήματα, νεαροί σπουδαστές κάνουν πρόβα για μια συναυλία, καθηγητές και δάσκαλοι σχολείων συμμετέχουν σε σεμινάρια διδασκαλίας μουσικής, χορού και θεάτρου, άτομα τρίτης ηλικίας παρακολουθούν τμήματα ψαλτικής (και όχι μόνο)… Οι ευκαιρίες μάθησης για όλες τις ηλικίες, τις δυνατότητες και τα ενδιαφέροντα είναι απεριόριστες.

Από το προχωρημένο επίπεδο της κλασικής αρμονίας ως τον πρωτοποριακό πειραματισμό, από τη σύνθεση έως τη θεωρία του πολιτισμού, από τη μουσική επιμέλεια έως την ιστορία της μουσικής, τα Διπλώματα και Πτυχία μας σας δίνουν τη δυνατότητα να συναντήσετε ένα ευρύ φάσμα προσεγγίσεων μέσα σε ένα ενθουσιώδες και ανοιχτόμυαλο περιβάλλον μάθησης. Η ερμηνεία (performance) είναι αναπόσπαστο στοιχείο όλων των προγραμμάτων μας της οργανικής μουσικής, ενώ διαθέτουμε έμπειρους επαγγελματίες οργανικής μουσικής και φωνητικών, πολλοί από τους οποίους είναι πρωτοπόροι στην κλασική, τζαζ, παραδοσιακή, λαϊκή, και ελαφρά μουσική.

Το ωδείο, με γνώμονα τους σπουδαστές αλλά και τη συνεχή εξέλιξή του ως εκπαιδευτικός οργανισμός, παρέχει εξειδικευμένη εκπαίδευση υψηλού επιπέδου που αντεπεξέρχεται στη διαρκώς αυξανόμενη ανταγωνιστικότητα και υποστηρίζει τη διά βίου επαγγελματική ανάπτυξη των μαθητών και των επαγγελματιών καλλιτεχνών.

Η εκπαίδευση που παρέχει το Ελληνικό Ωδείο δεν περιορίζεται στην Αθήνα. Ο εκπαιδευτικός μας οργανισμός έχει παρουσία σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αλβανία και προσεγγίζει χιλιάδες σπουδαστές κάθε χρόνο. Τα προγράμματα σπουδών μας προσφέρονται σε όλες τις εγκαταστάσεις μας, καθώς και στα συνεργαζόμενα, πολιτιστικούς εκπαιδευτικούς φορείς, ωδεία, εκπαιδευτήρια.

Log in

via social media to browse our alumni catalogues   

Facebook Login

create an account