Γενικά

Εξετάσεις Μουσικής

Τα προγράμματα σπουδών του Ελληνικού Ωδείου είναι διαθέσιμα και προσβάσιμα για σπουδαστές στην Ελλάδα, στη Κύπρο και στην Αλβανία. Μέσω των εξετάσεων το Ελληνικό Ωδείο πιστοποιεί το επίπεδο των γνώσεων των σπουδαστών.

Οι εξετάσεις διεξάγονται από μία έως τρείς φορές κάθε χρόνο μέσω του δικτύου των εκπαιδευτηρίων μας. Κάθε εκπαιδευτήριό μας έχει τον αρμόδιο εκπρόσωπο, του οποίου ο ρόλος είναι να παρέχει πληροφορίες, να βοηθήσει τους καθηγητές - δασκάλους και τους σπουδαστές, ώστε να εξασφαλιστεί μια επιτυχημένη εμπειρία εξέτασης.
Κάθε εξέταση προορίζεται να είναι μια θετική και αναπτυξιακή εμπειρία. Οι εξετάσεις οργανικής μουσικής (πρακτικές εξετάσεις) διεξάγονται σε μια φιλική και επαγγελματική ατμόσφαιρα. Οι εξεταστές - μέλη της επιτροπής, με επικεφαλής τον Διευθυντή Σπουδών του Ελληνικού Ωδείου, έχουν επιλεγεί όχι μόνο για τα επαγγελματικά τους προσόντα αλλά και για την ικανότητά τους να αλληλεπιδρούν εποικοδομητικά με τους προς εξέταση υποψηφίους.
Στις πρακτικές εξετάσεις οι σπουδαστές δοκιμάζονται στις δεξιότητες που έχουν καλλιεργήσει, αξιολογείται η απόδοση του ρεπερτορίου, η τεχνική, η μελέτη, η ακουστική ικανότητα, η μουσικότητα, η δυνατότητα ανάγνωσης και η σκηνική παρουσία.
Παράλληλα, οι εξετάσεις γενικών μαθημάτων σχεδιάστηκαν να συμπληρώσουν το επίπεδο των γνώσεων των σπουδών πρακτικής και αποτελούν το προαπαιτούμενο για να διασφαλιστεί μια ολοκληρωμένη γνώση και κατανόηση των σπουδών αυτών.

Τα προγράμματα σπουδών περιλαμβάνουν όλα τα επίπεδα, από τη διδασκαλία αρχαρίων μέχρι την πιστοποίηση σπουδών ανωτέρας με αποκορύφωμα την χορήγηση Πτυχίου ή Διπλώματος.
Τα προγράμματα σπουδών του Ελληνικού Ωδείου και οι απαιτήσεις τους για κάθε τμήμα & επίπεδο περιλαμβάνουν ευρύ φάσμα ρεπερτορίου από το οποίο οι συνεργαζόμενοι καθηγητές μας αντλούν την αρμόζουσα ύλη, προσεγγίζοντας ξεχωριστά τον κάθε σπουδαστή προσφέροντας ευρείες επιλογές.
Οι πληροφοριακές φόρμες εξετάσεων, που συμπληρώνονται για κάθε σπουδαστή (περιλαμβάνουν το ρεπερτόριο και την προς εξέταση ύλη), ελέγχονται τακτικά από κορυφαίους καθηγητές – μουσικούς. Έτσι εξασφαλίζεται η συνεχής συμμόρφωση με τα υψηλά πρότυπα του Ελληνικού Ωδείου και προσδιορίζονται οι νέες απαιτήσεις και τάσεις στα προγράμματα σπουδών επιδιώκοντας τη βελτίωση του αποτελέσματος των εξετάσεων.

Οι σπουδαστές Κύπρου & Αλβανίας που επιθυμούν να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στην Ελλάδα, έχουν τη δυνατότητα αυτή μόνο μετά από κατατακτήριες εξετάσεις τον Οκτώβριο κάθε έτους.

Κάθε χρόνο χιλιάδες σπουδαστές συμμετέχουν στις εξετάσεις για το αναγνωρισμένο πιστοποιητικό σπουδών του Ελληνικού Ωδείου και απολαμβάνουν την μοναδική αυτή εμπειρία.

Log in

via social media to browse our alumni catalogues   

Facebook Login

create an account