σπουδές ανωτέρας

Η «Ακαδημία Διακεκριμένων Καλλιτεχνών» απευθύνεται σε ταλαντούχους μουσικούς ηλικίας 16 ετών και άνω. Αποτελεί το ανώτερο «πανεπιστημιακό» επίπεδο της μουσικής εκπαίδευσης με τις σπουδές Ανωτέρας στην οργανική και φωνητική μουσική και τα τμήματα Σύνθεσης, Διεύθυνσης Ορχήστρας, Διεύθυνσης Χορωδίας, Μουσικής Τεχνολογίας, Φούγκας, Αντίστιξης, Ενοργάνωσης Πνευστών Οργάνων.

Το Ελληνικό Ωδείο είναι αφοσιωμένο στη δημιουργία ενός υποστηρικτικού και εμπλουτισμένου μαθησιακού περιβάλλοντος για τους σπουδαστές του. Διαθέτει το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη νέων μουσικών όλων των κατευθύνσεων.

Με το βάρος ενός αιώνα μουσικής αριστείας και παιδαγωγικής εμπειρίας προετοιμάζει τους ταλαντούχους σπουδαστές, ώστε να φθάσουν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και τους παρέχει τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την επαγγελματική τους επιτυχία.

Συνεργαζόμενοι με αναγνωρισμένους καλλιτέχνες - καθηγητές και τους επισκέπτες καθηγητές του Ωδείου, οι σπουδαστές μοιράζονται την αφοσίωση στη μουσική τελειότητα και προσπαθούν να επιτύχουν υψηλά επίπεδα καλλιτεχνικής έκφρασης, ανακαλύπτοντας τις φωνές τους μέσα σε μια δημιουργική και ενθαρρυντική κοινότητα. Η αναγνώριση ότι κάθε σπουδαστής διαθέτει μοναδικές μεθόδους μάθησης και διαφορετικά επίπεδα δυνατοτήτων βοηθά τους εκπαιδευτικούς να διασφαλίσουν ότι καλύπτονται οι ιδιαίτερες ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των σπουδαστών και συμβάλλει στην καλλιτεχνική και προσωπική τους εξέλιξη. Εκτός από την ατομική εκπαίδευση, στους σπουδαστές που παρακολουθούν μαθήματα στο ωδείο παρέχονται πολλές ευκαιρίες να ενισχύσουν τη μουσική τους εκπαίδευση και να συνδεθούν με άλλους σπουδαστές και καθηγητές (μουσικά σύνολα, διαλέξεις, σεμινάρια, φεστιβάλ, παραστάσεις).

Είμαστε αφοσιωμένοι στην τελειότητα της μουσικής εκπαίδευσης, αναπτύσσοντας νέα προγράμματα που ικανοποιούν τις ανάγκες των μαθητών μας και περιέχουν εκπαιδευτικές καινοτομίες που πραγματικά αντικατοπτρίζουν τις ανάγκες τους αλλά και τις σύγχρονες καλλιτεχνικές, ακαδημαϊκές και επαγγελματικές απαιτήσεις.

Οι απόφοιτοι του Ελληνικού Ωδείου αναγνωρίζονται ευρέως στις παγκόσμιες σκηνές, ενώ πολλοί έχουν αναλάβει επιτυχώς ηγετικές θέσεις σε πολιτιστικούς οργανισμούς.

Φοίτηση:

  • απαιτούνται 3 ή 4 έτη με πλήρη φοίτηση
  • απαιτούνται 6 ή 8 έτη με μερική φοίτηση

(ανάλογα με τον τομέα σπουδών)

Log in

via social media to browse our alumni catalogues   

Facebook Login

create an account