βασικές σπουδές

Το «Ωδείο των Νέων» απευθύνεται σε ταλαντούχους νέους ηλικίας 6 έως 18 ετών. Το σημαντικό αυτό κομμάτι της μουσικής εκπαίδευσης περιλαμβάνει τα επίπεδα Προκαταρκτικής, Κατωτέρας και Μέσης στην οργανική και φωνητική μουσική και τα τμήματα Ωδικής, Αρμονίας.

Το Ελληνικό Ωδείο παρέχει στους μαθητές του πρόσβαση σε μια ολοκληρωμένη μουσική εκπαίδευση. Είναι αναγνωρισμένο για την εξατομικευμένη εκπαίδευση υψηλής ποιότητας που παράχει, η οποία συνδυαζόμενη με την πρακτική εμπειρία ενός αιώνα, διευρύνει το πεδίο της μουσικής εκπαίδευσης. Τα τμήματά μας καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών και τεχνικών, με τα ατομικά μαθήματα να είναι διαθέσιμα σε περισσότερα από 40 διαφορετικά όργανα και σχεδόν σε κάθε μουσικό είδος.

Οι δάσκαλοί μας ανήκουν στις υψηλότερες βαθμίδες και περιλαμβάνουν έμπειρους καθηγητές, που διδάσκουν και στο επίπεδο ανωτέρας, μέλη συμφωνικών ορχηστρών και επαγγελματίες μουσικούς.
Το Ελληνικό Ωδείο προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον για τους νέους μουσικούς, ώστε να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους στην απόδοση, τη δεξιοτεχνία και την καλλιτεχνική τελειότητα.
Μεγάλη έμφαση δίνεται στις συναυλίες μέσα από τριμηνιαίες παρουσιάσεις. Οι σπουδαστές που παρακολουθούν μαθήματα στο ωδείο έχουν πρόσβαση σε αυτές και ευκαιρίες να εξελιχθούν ενισχύοντας τη μουσική τους εκπαίδευση.

Ανεξάρτητα από την τελική κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν, οι μαθητές ανακαλύπτουν ότι το καλλιτεχνικό περιβάλλον που προσφέρει το Ελληνικό Ωδείο τους παρέχει πολύτιμες ικανότητες για όλη τους τη ζωή και τους βοηθάει να αναπτύξουν ανεμπόδιστα τα ταλέντα τους. Η ικανοποίηση της ατομικής έκφρασης και της προσωπικής ανακάλυψης, μαζί με τις επικοινωνιακές ικανότητες και την υπευθυνότητα, θα έχουν παντοτινή επιρροή στη ζωή τους.
Σταθερός μας στόχος είναι να δώσουμε στους μαθητές μας ευκαιρίες να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους στο έπακρο.
Εκπαιδεύουμε τους μαθητές μέχρι το επίπεδο που απαιτείται, ώστε να μπορούν να κερδίσουν μια θέση στα προχωρημένα τμήματα του ωδείου ή σε μουσικά πανεπιστήμια - ακαδημίες.

Πολλοί μαθητές μας, αφού ολοκληρώσουν τις βασικές μουσικές σπουδές τους, αποφασίζουν να σπουδάσουν επαγγελματικά μουσική, ενώ άλλοι διαλέγουν μια διαφορετική επαγγελματική ή ακαδημαϊκή πορεία. Στο Βασικό Επίπεδο προσέχουμε ιδιαίτερα κάθε μαθητή ξεχωριστά, ανεξάρτητα από την πορεία που θα ακολουθήσει αργότερα στη ζωή του. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με τις σπουδές στο επίπεδο Ανωτέρας, η ολοκλήρωση του οποίου οδηγεί στην απόκτηση πτυχίου ή διπλώματος.

Το μικρότερο δυνατό εβδομαδιαίο πρόγραμμα είναι το εξής:

Βασικό μάθημα:

  • επίπεδο προκαταρκτικής, 40 λεπτά
  • επίπεδο κατωτέρας, 50 λεπτά
  • επίπεδο μέσης, 60 λεπτά
  • Χορωδία, 30 λεπτά
  • Ομαδικό μάθημα (όπου χρειάζεται), 45 λεπτά

Η συνήθης διάρκεια σπουδών αναφέρεται αναλυτικά στους τομείς σπουδών.

Log in

via social media to browse our alumni catalogues   

Facebook Login

create an account