Δραματική Τέχνη

Η Δραματική Τέχνη περιλαμβάνει όλες τις άλλες τέχνες και ασκεί σώμα και πνεύμα. Οδηγεί τον σπουδαστή στην κατανόηση της ύπαρξής του αλλά και του κόσμου μέσα στον οποίο ζει. Το αποτέλεσμα της διαδρομής αυτής είναι το θέατρο, κορυφαία έκφανση της ανθρώπινης ύπαρξης και απελευθερωτική διαδικασία για όποιον την ασκεί.
Τα μαθήματα Δραματικής Τέχνης δεν απευθύνονται μόνο σε όσους θέλουν να ακολουθήσουν καριέρα ηθοποιού ή σκηνοθέτη, αλλά και σε όλους εκείνους που επιθυμούν να ανακαλύψουν τις εκφραστικές τους δυνατότητες, χρησιμοποιώντας το σώμα, την εκφραση και το λόγο.

Το Ελληνικό Ωδείο περιλαμβάνει μια ζωντανή και φιλική κοινότητα ηθοποιών, τεχνικών θεάτρου και μουσικών. Το τμήμα θεάτρου είναι φιλικό και υποστηρικτικό. Τα προγράμματά μας επικεντρώνονται ιδιαίτερα στο επάγγελμα του ηθοποιού, με στόχο την επάρκεια των σπουδαστών σε όλες τις διαδικασίες οντισιόν, το πάθος, την ποιότητα και την αυστηρότητα της διδασκαλίας, την έμφαση στην επαγγελματική εκπαίδευση, τη φροντίδα και το ενδιαφέρον για την ατομική ανάπτυξη του κάθε σπουδαστή και την έντονη ομαδικότητα που συμμερίζονται προσωπικό και σπουδαστές. Το τμήμα θεάτρου συνεχίζει να καλλιεργεί ταλαντούχους νέους ηθοποιούς, παρέχοντάς τους το αναγκαίο εύρος των γνώσεων και των δεξιοτήτων που απαιτούνται για να ερμηνεύσουν ένα ευρύ φάσμα θεατρικών έργων.

Το πρόγραμμα αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσετε την πρακτική, την ιστορία και τη θεωρία του δράματος σε μια σειρά από νοητικά περιβάλλοντα και χώρους. Θα έχετε την ευκαιρία να συνεργαστείτε με κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου και να συμμετέχετε ενεργά σε σκηνικές παραγωγές.
Το πρόγραμμα συνδυάζει τη θεωρία με την πρακτική εργασία. Θα εξετάσετε διαφορετικές προσεγγίσεις στη μελέτη της θεατρικής ερμηνείας, θα διερευνήσετε τις δεξιότητες τους ηθοποιού, του σκηνοθέτη και του σκηνογράφου, θα μελετήσετε την ιστορία του θεάτρου. Θα μάθετε τεχνικές σκηνογραφίας και μπορείτε να επικεντρωθείτε σε τομείς που θεωρείτε ιδιαίτερα ενδιαφέροντες, όπως είναι η ερμηνεία, η σκηνογραφία, η θεατρική συγγραφή και ο αυτοσχεδιασμός.

 • All
 • Δραματική
 • Το Ελληνικό Ωδείο σας φέρνει κοντά στη μοναδική εμπειρία της Δραματικής Τέχνης Θέατρο του Σήμερα - ένα θεατρικό εργαστήρι Η τέχνη
  Read More
  • Δραματική
 • Το Ελληνικό Ωδείο ανεβάζει τα παιδιά… στη Σκηνή παιδικό μουσικό - θεατρικό εργαστήρι Το θέατρο είναι ένα παιχνίδι. Μέσα από το
  Read More
  • Δραματική

Log in

via social media to browse our alumni catalogues   

Facebook Login

create an account