στη Σκηνή

Το Ελληνικό Ωδείο ανεβάζει τα παιδιά… στη Σκηνή

παιδικό μουσικό - θεατρικό εργαστήρι

Το θέατρο είναι ένα παιχνίδι. Μέσα από το παιχνίδι, τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο της μουσικής και της θεατρικής πράξης. Δεν είναι τυχαίο που η έννοια «παίζω» είναι τόσο στενά συνυφασμένη με την τέχνη του θεάτρου. Η ενασχόληση με το θέατρο αναπτύσσει στο παιδί δεξιότητες όπως την εκφραστικότητα, τη δημιουργικότητα, την ομαδικότητα και τη δυνατότητα της επικοινωνίας. Γνωρίζουν, γνωρίζονται και ψυχαγωγούνται. Μαθαίνουν να εμπιστεύονται τον εαυτό τους και τα άλλα παιδιά.

Γι' αυτό στο Ελληνικό Ωδείο δημιουργήσαμε μια νέα δραστηριότητα που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 -10 και παιδιά - εφήβους ηλικίας 10 - 15 ετών.

Στη Σκηνή τα παιδιά θα βρουν ένα περιβάλλον όπου καλλιεργούνται οι δημιουργικές και επικοινωνιακές τους δυνατότητες, ενισχύεται η αυτοπεποίθησή τους αλλά και οι προφορικές, γραπτές και σωματικές επικοινωνιακές τους ικανότητες.
Οι ρόλοι, οι πρόβες, η ομαδική δημιουργική δουλειά θα είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι αλλά και μια μοναδική εμπειρία για όλα τα παιδιά. Μέσα από την εναλλαγή ρόλων και χαρακτήρων, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα συναισθήματά τους, τα αναγνωρίζουν, τα αποδέχονται και τα μοιράζονται με τους άλλους.

Στη Σκηνή το θέατρο γίνεται ένα χρήσιμο εκπαιδευτικό εργαλείο που αναπτύσσει την καλλιέργεια των παιδιών κινητοποιώντας τη διεργασία της μάθησης με τρόπο εύκολο και αβίαστο. Σαν αποτέλεσμα, τα παιδιά νιώθουν ελεύθερα να εκφράσουν τις ιδέες τους, ενδυναμώνεται η αυτοπεποίθησή τους και δημιουργούνται σχέσεις εμπιστοσύνης.

Με την καθοδήγηση καταξιωμένων καλλιτεχνών, ειδικών μουσικοπαιδαγωγών και εμψυχωτών θεατρικού παιχνιδιού, ο ψυχαγωγικός και εκπαιδευτικός κύκλος του εργαστηρίου ολοκληρώνεται με τα παιδιά να ανεβαίνουν και να παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε μια αληθινή παράσταση… στη Σκηνή.

Διάρκεια του προγράμματος

Το πλήρες έτος, από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο, περιλαμβάνει τρία τρίμηνα:

 • Φθινοπωρινό τρίμηνο (έναρξη 2η εβδομάδα Οκτωβρίου)
 • Χειμερινό τρίμηνο (έναρξη 2η εβδομάδα Ιανουαρίου)
 • Ανοιξιάτικο τρίμηνο (έναρξη 1η εβδομάδα Απριλίου)

Το πλήρες πρόγραμμα κάθε τριμήνου, περιλαμβάνει 10 εβδομαδιαία ομαδικά μαθήματα διάρκειας 3 ωρών

 • All
 • Δραματική
 • Το Ελληνικό Ωδείο σας φέρνει κοντά στη μοναδική εμπειρία της Δραματικής Τέχνης Θέατρο του Σήμερα - ένα θεατρικό εργαστήρι Η τέχνη
  Read More
  • Δραματική
 • Το Ελληνικό Ωδείο ανεβάζει τα παιδιά… στη Σκηνή παιδικό μουσικό - θεατρικό εργαστήρι Το θέατρο είναι ένα παιχνίδι. Μέσα από το
  Read More
  • Δραματική

Log in

via social media to browse our alumni catalogues   

Facebook Login

create an account