το Θέατρο του Σήμερα

Το Ελληνικό Ωδείο σας φέρνει κοντά στη μοναδική εμπειρία της Δραματικής Τέχνης.

Η τέχνη του θεάτρου είναι βαθιά συνδεδεμένη με την ελληνική πολιτισμική μας παράδοση. Από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα πολλά έχουν αλλάξει αλλά υπάρχει κάτι που παραμένει αναλλοίωτο στο χρόνο: η μαγεία του θεάτρου.

Το Θέατρο του Σήμερα είναι μια νέα πρωτοβουλία του Ωδείου μας με στόχο να σας φέρει κοντά στην τέχνη του θεάτρου ώστε να γνωρίσετε από κοντά αυτή την τόσο πολύπλευρη τέχνη αλλά και να εξερευνήσετε και να αναπτύξετε τις δικές σας δυνατότητες.

Το Θέατρο του Σήμερα είναι ένα θεατρικό εργαστήρι σχεδιασμένο για ανθρώπους όλων των ηλικιών, επιπέδων, δυνατοτήτων και καλλιτεχνικών ενδιαφερόντων.

Η ομάδα των καταξιωμένων καθηγητών μας - καλλιτεχνών του σύγχρονου θεάτρου, υποστηρίζει σθεναρά το διδακτικό έργο με ενθουσιασμό και αγάπη, αποσκοπώντας στη θεωρητική και τεχνική κατάρτιση των σπουδαστών αλλά και στην καλλιέργεια της προσωπικότητάς τους ως καλλιτέχνες.

Για τους σπουδαστές μας, η καλλιτεχνική παιδεία δεν αποτελεί μόνο μια δημιουργική ενασχόληση, αλλά και το εφαλτήριο για τη δημιουργία εξέχουσας καριέρας στο χώρο του θεάτρου.

Το Θέατρο του Σήμερα απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν με τη δραματική τέχνη ως ηθοποιοί, σκηνογράφοι, θεατρικοί συγγραφείς αλλά και σε εκείνους που θέλουν να ανακαλύψουν ένα νέο κόσμο έκφρασης. Η θεατρική εκπαίδευση ελευθερώνει την έκφραση στην καθημερινότητα, ενώ δίνει τη δυνατότητα να ανακαλυφθούν διαφορετικές πτυχές της ανθρώπινης φύσης μέσα από την ερμηνεία ρόλων. Παράλληλα δημιουργείται ένα περιβάλλον επικοινωνίας με ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες αναζητήσεις και θέλουν να δημιουργήσουν με εφόδια το σώμα, τη φωνή, το πνεύμα και την ψυχή τους. Η τεχνική σε συνδυασμό με την ελεύθερη έκφραση οδηγούν στην ισορροπία των «θέλω» με τα «πρέπει» και φέρνουν τους σπουδαστές σε επαφή με την υπερβατική τέχνη του θεάτρου.

Το θέατρο και η τέχνη της υποκριτικής καλούν τον καλλιτέχνη να δημιουργήσει τέχνη με εργαλεία του το σώμα, τη φωνή και την εκφραστική του δυνατότητα και αμεσότητα. Παράλληλα το θέατρο συγκεράζει όλες τις τέχνες σε μια μορφή παραστατικής τέχνης που συγκινεί και προβληματίζει: ο γραπτός λόγος, η εικαστική αντιμετώπιση, η μουσική επένδυση, η σωματική παρουσία, η χρήση της φωνής, κάθε ένα ξεχωριστά και όλα αυτά μαζί σε μια αρμονία, δημιουργούν τη μοναδική εμπειρία της Παράστασης.
Μιας παράστασης στο τέλος των τριών τριμήνων.
Γνωρίστε την...

Διάρκεια του προγράμματος

Το πλήρες έτος, από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο, περιλαμβάνει τρία τρίμηνα:
Φθινοπωρινό τρίμηνο (έναρξη 2η εβδομάδα Οκτωβρίου)
Χειμερινό τρίμηνο (έναρξη 2η εβδομάδα Ιανουαρίου)
Ανοιξιάτικο τρίμηνο (έναρξη 1η εβδομάδα Απριλίου)

Το πλήρες πρόγραμμα κάθε τριμήνου, περιλαμβάνει 10 +1 εβδομαδιαία ομαδικά μαθήματα διάρκειας 2 ή 3 ωρών (ανάλογα με το μάθημα).
Ο σπουδαστής έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ένα ή περισσότερα μαθήματα σε κάθε τρίμηνο ανάλογα με το προσωπικό του ενδιαφέρον.

 • All
 • Δραματική
 • Το Ελληνικό Ωδείο σας φέρνει κοντά στη μοναδική εμπειρία της Δραματικής Τέχνης. Η τέχνη του θεάτρου είναι βαθιά συνδεδεμένη με
  Read More
  • Δραματική
 • Το θέατρο είναι ένα παιχνίδι. Δεν είναι τυχαίο που η έννοια «παίζω» είναι τόσο στενά συνυφασμένη με την τέχνη του
  Read More
  • Δραματική

Log in

via social media to browse our alumni catalogues 

 

Facebook Login
create an account