το Θέατρο του Σήμερα

Το Ελληνικό Ωδείο σας φέρνει κοντά στη μοναδική εμπειρία της Δραματικής Τέχνης

Θέατρο του Σήμερα - ένα θεατρικό εργαστήρι

Η τέχνη του θεάτρου είναι βαθιά συνδεδεμένη με την αρχαία ελληνική πολιτισμική μας παράδοση. Από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα πολλά έχουν αλλάξει αλλά υπάρχει κάτι που παραμένει αναλλοίωτο στο χρόνο: η μαγεία του θεάτρου.

Το Θέατρο του Σήμερα είναι μια νέα πρωτοβουλία του Ελληνικού Ωδείου με στόχο να σας φέρει κοντά στην τέχνη του θεάτρου ώστε να γνωρίσετε από κοντά αυτή την τόσο πολύπλευρη τέχνη αλλά και να εξερευνήσετε και να αναπτύξετε τις δικές σας δυνατότητες.

Το Θέατρο του Σήμερα είναι σχεδιασμένο για ενήλικες που θέλουν να ασχοληθούν με τη δραματική τέχνη ως ηθοποιοί.

Η ομάδα των καταξιωμένων καθηγητών μας - καλλιτεχνών του σύγχρονου θεάτρου, υποστηρίζει σθεναρά το διδακτικό έργο με ενθουσιασμό και αγάπη, έχει δε την κατάρτιση και το πάθος να μεταδώσει τις γνώσεις και τον ενθουσιασμό που χρειάζονται οι αυριανοί ηθοποιοί, για να μπορέσουν να μεταλλάξουν τη θεατρική τέχνη σε ώριμη σκηνική παρουσία.

Για τους σπουδαστές μας, η καλλιτεχνική παιδεία δεν αποτελεί μόνο μια δημιουργική ενασχόληση, αλλά και το εφαλτήριο για τη δημιουργία εξέχουσας καριέρας στο χώρο του θεάτρου.

Το Θέατρο του Σήμερα απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν με τη δραματική τέχνη ως ηθοποιοί, σκηνογράφοι, θεατρικοί συγγραφείς αλλά και σε εκείνους που θέλουν να ανακαλύψουν ένα νέο κόσμο έκφρασης. Η θεατρική εκπαίδευση ελευθερώνει την έκφραση στην καθημερινότητα, ενώ δίνει τη δυνατότητα να ανακαλυφθούν διαφορετικές πτυχές της ανθρώπινης φύσης μέσα από την ερμηνεία ρόλων.

Παράλληλα δημιουργείται ένα περιβάλλον επικοινωνίας με ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες αναζητήσεις και θέλουν να δημιουργήσουν με εφόδια το σώμα, τη φωνή, το πνεύμα και την ψυχή τους.
Η τεχνική σε συνδυασμό με την ελεύθερη έκφραση οδηγούν στην ισορροπία των «θέλω» με τα «πρέπει» και φέρνουν τους σπουδαστές σε επαφή με την υπερβατική τέχνη του θεάτρου.

Το θέατρο και η τέχνη της υποκριτικής καλούν τον καλλιτέχνη να δημιουργήσει τέχνη με εργαλεία του το σώμα, τη φωνή και την εκφραστική του δυνατότητα και αμεσότητα. Παράλληλα το θέατρο συγκεράζει όλες τις τέχνες σε μια μορφή παραστατικής τέχνης που συγκινεί και προβληματίζει: ο γραπτός λόγος, η εικαστική αντιμετώπιση, η μουσική επένδυση, η σωματική παρουσία, η χρήση της φωνής, κάθε ένα ξεχωριστά και όλα αυτά μαζί σε μια αρμονία, δημιουργούν τη μοναδική εμπειρία της Παράστασης.

Οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα:

Να μελετήσουν βασικές αρχές υποκριτικής - αυτοσχεδιασμού, τη σύνθεση - πλάσιμο ενός ρόλου καθώς και τη διαδικασία ανεβάσματος ενός έργου από την πρώτη ανάγνωση έως την παράσταση. Να έρθουν σε επαφή με το σώμα και τη φωνή τους ως βασικά εργαλεία έκφρασης ενός ηθοποιού και ερμηνείας ενός ρόλου.

Διάρκεια του προγράμματος

Το πλήρες έτος, από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο, περιλαμβάνει τρία τρίμηνα:

 • Φθινοπωρινό τρίμηνο (έναρξη 2η εβδομάδα Οκτωβρίου)
 • Χειμερινό τρίμηνο (έναρξη 2η εβδομάδα Ιανουαρίου)
 • Ανοιξιάτικο τρίμηνο (έναρξη 1η εβδομάδα Απριλίου)

Το πλήρες πρόγραμμα κάθε τριμήνου, περιλαμβάνει 10 +1 εβδομαδιαία ομαδικά μαθήματα διάρκειας 2 ή 3 ωρών (ανάλογα με το μάθημα)
Ο σπουδαστής μπορεί να παρακολουθήσει ένα ή περισσότερα μαθήματα σε κάθε τρίμηνο ανάλογα με το προσωπικό του ενδιαφέρον

Μαθήματα

 • Υποκριτική
 • Αυτοσχεδιασμός
 • Θεατρικό Τραγούδι
 • Σκηνική Κίνηση - Χορός
 • All
 • Δραματική
 • Το Ελληνικό Ωδείο σας φέρνει κοντά στη μοναδική εμπειρία της Δραματικής Τέχνης Θέατρο του Σήμερα - ένα θεατρικό εργαστήρι Η τέχνη
  Read More
  • Δραματική
 • Το Ελληνικό Ωδείο ανεβάζει τα παιδιά… στη Σκηνή παιδικό μουσικό - θεατρικό εργαστήρι Το θέατρο είναι ένα παιχνίδι. Μέσα από το
  Read More
  • Δραματική

Log in

via social media to browse our alumni catalogues   

Facebook Login

create an account