Λαϊκή Μουσική

Η Λαϊκή Μουσική θεωρείται ότι αποτελεί μετεξέλιξη του «ρεμπέτικου» που διαμορφώθηκε στα αστικά κέντρα στις αρχές του 20ού αιώνα, το οποίο μετουσιώθηκε στο λαϊκό τραγούδι που συνεχίζει να ακούγεται και να εξελίσσεται μέχρι και σήμερα. Το ρεμπέτικο αρχικά αντιπροσώπευε τη μουσική του κοινωνικού περιθωρίου. Αργότερα σημαντικοί συνθέτες (Βαμβακάρης, Τσιτσάνης κ.ά.) το εξέλιξαν και το έκαναν γνωστό και αγαπητό στο ευρύ κοινό, ανοίγοντας το δρόμο για τη σύγχρονη Λαϊκή Μουσική. Πρόκειται για πολύ δημοφιλές είδος, που βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση και αποδοχή από μεγάλο μέρος του μουσικού κοινού.

Τα μαθήματα της λαϊκής μουσικής στο Ελληνικό Ωδείο εξετάζουν το είδος αυτό στις παραδοσιακές αλλά και εκσυγχρονισμένες μορφές του. Η μελέτη επικεντρώνεται στην ίδια τη μουσική, ενώ δίνεται έμφαση στο ιστορικό και πολιτιστικό πλαίσιο μέσα στο οποίο αναπτύσσεται.
Μεγάλο μέρος της διάρκειας των σπουδών σας θα αφιερωθεί στην ανάπτυξη των μουσικών δεξιοτήτων σας, αλλά και στην ιστορία και στη μελέτη της λαϊκής μουσικής, με ιδιαίτερη έμφαση στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα. Το υπόλοιπο του χρόνου σας περιλαμβάνει τη μελέτη της σκηνικής παρουσίας, με ατομικά μαθήματα και παράλληλα με ομαδικές εργασίες.
Το εύρος της μελέτης θα σας βοηθήσει να εξερευνήσετε τις δυνάμεις σας και τα ενδιαφέροντά σας και να πραγματοποιήσετε τις ειδικές επιλογές σας σε μεταγενέστερα στάδια των σπουδών.

Καριέρα & Ευκαιρίες Απασχόλησης...

Η συνολική εμπειρία των σπουδαστών του Ελληνικού Ωδείου συνεισφέρει στην επιτυχημένη προσπάθεια εύρεσης εργασίας. Ειδικευόμαστε στην προετοιμασία των σπουδαστών μας για την έναρξη της καριέρας τους, όχι μόνο κατά την αποφοίτησή τους αλλά και στα μετέπειτα χρόνια της ζωής τους. Η προώθηση της απασχόλησης ενσωματώνεται στην εκπαιδευτική εμπειρία των σπουδαστών.

Οι απόφοιτοι των προγραμμάτων Λαϊκής Μουσικής έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν σε λαϊκά μουσικά σύνολα, σε κέντρα διασκέδασης, σε γραφεία οργάνωσης εκδηλώσεων αλλά και ως καθηγητές στη σχολική και ωδειακή εκπαίδευση.

end faq

 

 • All
 • Μουζούκι
 • Τραγούδι
 • {tab Σπουδές Ανωτέρας|blue} Τίτλος Σπουδών: Πτυχίο Στόχος του προγράμματος Απευθύνεται σε σπουδαστές οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τις βασικές μουσικές σπουδές
  Read More
  • Μουζούκι
 • {tab Σπουδές Ανωτέρας|blue} Τίτλος Σπουδών: Πτυχίο Στόχος του προγράμματος Απευθύνεται σε σπουδαστές οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τις βασικές μουσικές σπουδές
  Read More
  • Τραγούδι

Log in

For Friends only 

Facebook Logincreate an account