Χορός

Τα διαρκώς εξελισσόμενα προγράμματα σπουδών χορού του Ελληνικού Ωδείου έχουν σχεδιαστεί για να καλύψουν τις ανάγκες των επαγγελματιών και καλλιτεχνών του σύγχρονου χορού.

Η πειθαρχημένη εκπαίδευση θα σας επιτρέψει να εμβαθύνετε στην κατανόηση του σύγχρονου χορού, να επεκτείνετε τις τεχνικές σας ικανότητες και να αυξήσετε τη δημιουργικότητά σας, ώστε να επιτύχετε στον ανταγωνιστικό κόσμο του χορού. Πρόκειται για την κατεξοχήν ενασχόληση με το ανθρώπινο σώμα και τις δυνατότητές του. Μπορεί να είναι κλασικός ή σύγχρονος, αυστηρός ή απελευθερωτικός, αλλά σε κάθε περίπτωση, ο χορός αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες τέχνες. Εκτός από την επαγγελματική προοπτική που προσφέρει σε εκείνους που ξεκινούν σε μικρή ηλικία, αποτελεί και μια δραστηριότητα του ελεύθερου χρόνου, που σε αντίθεση με την κρατούσα άποψη, απευθύνεται και στα δύο φύλα, σε όλες τις ηλικίες και σε όλους τους σωματότυπους.

Το προπτυχιακό πρόγραμμα σας προετοιμάζει για μια καριέρα στο σύγχρονο χορό, δίνοντάς σας την ευκαιρία να αναπτύξετε τις τεχνικές, δημιουργικές και ερμηνευτικές δεξιότητες που απαιτούνται, για να γίνετε ένας μοναδικός και ευπροσάρμοστος καλλιτέχνης του χορού.
Το πρόγραμμα θα σας βοηθήσει επίσης να αποκτήσετε κατανόηση των συνθηκών του χορού και τις κριτικές, αναλυτικές και αυτοσχεδιαστικές δεξιότητες που θα διαμορφώσουν την καλλιτεχνική πρακτική σας.
Παράλληλα, με τα καθημερινά μαθήματα σε σύγχρονες τεχνικές χορού και κλασικού μπαλέτου, δημιουργικά εργαστήρια θα σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε την καλλιτεχνική πρακτική σας και να αναπτύξετε τη χορογραφική φωνή σας. Θα έχετε πολλές ευκαιρίες να δημιουργήσετε τη δική σας χορογραφία και να ερμηνεύσετε χορογραφίες δικές σας αλλά και άλλων.
Η έκθεσή σας σε μια σειρά από δημιουργικές διαδικασίες και διερευνητικές κινήσεις, καθώς και ο χορός στο ιστορικό, κοινωνικό και πολιτισμικό του πλαίσιο, θα σας επιτρέψουν να εντοπίσετε την προσωπική σας ερμηνεία και να εξερευνήσετε περιοχές που σας ενδιαφέρουν. Οι σπουδές σας βασίζονται σε δύο μεγάλες θεματικές ενότητες, την τεχνική και την έκφραση, οι οποίες σας εισάγουν στις βασικές χορευτικές δεξιότητες και στις ουσιαστικές πτυχές της χορευτικής σημειολογίας.

Καριέρα & Ευκαιρίες Απασχόλησης...

Η συνολική εμπειρία των σπουδαστών του Ελληνικού Ωδείου συνεισφέρει στην επιτυχημένη προσπάθεια εύρεσης εργασίας. Ειδικευόμαστε στην προετοιμασία των σπουδαστών μας για την έναρξη της καριέρας τους, όχι μόνο κατά την αποφοίτησή τους αλλά και στα μετέπειτα χρόνια της ζωής τους. Η προώθηση της απασχόλησης ενσωματώνεται στην εκπαιδευτική εμπειρία των σπουδαστών.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος Χορού έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν ως χορευτές ή χορογράφοι σε ομάδες χορού, σε θεατρικές ή μουσικές παραστάσεις, ως καθηγητές χορού σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς αλλά και σε πολιτιστικούς φορείς, σε οποιαδήποτε θέση απαιτεί γνώση και αντίληψη σε θέματα παραστατικών τεχνών.

end faq

Log in

For Friends only 

Facebook Logincreate an account